Giresun da fındık hasadı 8 Ağustos ta başlıyor

Karan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Giresun’da yeni mahsul fındık hasat döneminin belirlemesi için, Giresun Ziraat Odası, Ekonomi Bakanlığı Doğu Karadeniz Bölge Müdürlüğü, Giresun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Fiskobirlik Genel Müdürlüğü, Karadeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği, Giresun Ticaret Borsası ve Ürün Denetmenleri Giresun Grup Başkanlığı temsilcilerinden oluşan komisyonun toplandığını belirtti.
Komisyonun sahil kesimde fındık hasadına 8 Ağustos’ta başlanılması yönünde karar aldığını ifade eden Karan, “Komisyon kararına göre orta kolda 15 Ağustos ve yüksek kolda da 22 Ağustos tarihinden itibaren fındık hasadına başlanılması kararlaştırıldı” dedi.
Karan, hasada erken başlanılmamasını isteyerek, erken yapılan hasaDın fındık da çürük ve buruşukluğa sebep olduğuna işaret ederek, “Hasat zamanı gelmiş fındığın mümkün oldukça yerden toplanmasına özen gösterilmeli. Fındığın depolanmasında kesinlikle naylon çuval kullanılmamalı” diye konuştu.