Ziraat Odalarından Ankara çıkartması Giresun ve ilçe Ziraat Odası Başkanları Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’yi ziyaret etti. Ziraat Odaları, Canikli’den fındıkta yaşanan tekelleşme ve fiyat istikrarsızlığının önlenmesini, rekabet kurulunun harekete geçirilmesini istediler.

Ziraat Odalarından Ankara çıkartması  Giresun ve ilçe Ziraat Odası Başkanları Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’yi ziyaret etti. Ziraat Odaları, Canikli’den fındıkta yaşanan tekelleşme ve fiyat istikrarsızlığının önlenmesini, rekabet kurulunun harekete geçirilmesini istediler.

Giresun İl ve İlçe Ziraat Odaları Başkanları, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ziyaret etti. Çankaya Köşkü’nde Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’yi ziyaret eden oda başkanları Canikli’ye görevinde başarılar dileyerek, fındıkta yaşanan sorun ve talepleri iletti. Ankara ziyaretini değerlendiren Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanımız Erim Yaman ve İlçe Ziraat Odası Başkanlarımızla, sayın Başbakan Yardımcımız Nurettin Canikli’ye fındıkta yaşanan sorun ve beklentileri aktarmak için bir ziyaret gerçekleştirdik. Gerçekleştirdiğimiz ziyaret oldukça verimli ve olumlu geçti. Sayın Başbakan Yardımcımız ve milletvekillerimiz fındık konusunda oldukça duyarlı ve fındık üreticisinin lehine bir çalışma içerisinde” dedi.

Karan şöyle konuştu: “Özellikle sayın Başbakan Yardımcımız Nurettin Canikli’ye fındık yaşanan tekelleşme ve fiyat istikrarsızlığını aktararak, rekabet kurulunun harekete geçirilmesini gerektiğini ilettik. Ayrıca fındıkta alan bazlı gelir desteğinin devam etmesi yönünde üreticilerimizin beklentisini ifade ettik. Sayın Başbakan Yardımcımızdan aldığımız olumlu mesajlar fındık üreticileri adına bizleri mutlu etmiştir”

Türkiye Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ı da ziyaret eden heyette; Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, Tirebolu Ziraat Odası Başkanı Erim Yaman, Görele Ziraat Odası Başkanı Özcan Öner, Piraziz Ziraat Odası Başkanı Ünal Aşık, Eynesil Ziraat Odası Başkanı Orhan Musaoğlu, Çamoluk Ziraat Odası Başkanı Ali Tatar, Keşap Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şahin, Alucra Ziraat Odası Başkanı Mete Metinyurt, Şebinkarahisar Ziraat Odası Başkanı Muhlis Arslan, Espiye Ziraat Odası Başkanı Raif Uçar, Giresun Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Halit Ayar ve Ali Tanrıverdi yeraldı.