Giresun Ziraat Odası Başkanlığı

Başkanımız

Başkan

FINDIKTA ALAN BAZLI GELİR DESTEĞİ SÜRESİ UZATILMALI

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındıkta alan bazlı gelir desteğinin üretici adına büyük önem arz ettiğini belirterek, 2009 yılından beri uygulanan destek ödemesinin devam etmesi gerektiğini ifade etti.
İlk kez 2009 yılında uygulanmaya başlanan ve 2011 yılında sona eren alan bazlı gelir desteği ödemelerinin 2012 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla tekrar 2014 yılına kadar uzatıldığını hatırlatan Karan, desteğinin yeniden uzatılacağı yönünde yapılan açıklamaların bir an önce Bakanlar Kurulu kararıyla resmiyete dönüşmesini beklediklerini söyledi.
Karan, son 6 yıldır alan bazlı gelir desteğini fındık üreticilerine cansuyu olduğunu vurgulayarak, Giresun’da bugüne kadar üreticilere yaklaşık 1 milyar lira destek ödemesi yapıldığı kaydetti.

HASAT BU YIL 10 GÜN GEÇ!
Karan, fındıkta yeni hasat sezonuna sayılı günler kaldığını da aktararak, verim kaybının önüne geçmek için fındığın olgunlaşmadan hasat edilmemesi uyarsısında bulundu.
Bu yıl mevsimsel etkenlerden dolayı fındık hasadına 10 gün daha geç başlanılacağını belirten Karan, üreticilerin açıklanacak olan hasat tarihlerine uymasını, erken yapılan hasadın üründe kalite ve verim kaybına yol açabileceğini vurguladı.

130,00TL