Giresun Ziraat Odası Başkanlığı

Başkanımız

Başkan

“İyi ki, TARSİM var”

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındıkta son yıllarda üst üstte yaşanan doğal afetler sonrası tarım sigortasının büyük önem kazandığını bildirdi.

Doğal afetlerden ürünü zarar gören ve ürününü güvence altına alan üreticilerin imdadına TARSİM’in yetiştiği belirten Karan, geçtiğimiz günlerde fındıkta büyük hasara neden olan fırtına sonrası TARSİM ekiplerinin hasar tespiti için yoğun bir mesai yürüttüğünü ifade etti.

TARSİM eksperleri tarafından titiz ve doğru bir hasar tespiti yapıldığının altını çizen Karan, “Fındık çiftçisi son yıllarda zirai don, fırtına, dolu ve külleme hastalığı gibi doğal afetlerle mücadele etmekten yoruldu. Giresun Ziraat Odası olarak üretici ve çiftçilerimize sürekli devlet destekli tarım sigortasını önerdik. Geldiğimiz noktada TARSİM’in önemi ve değerini daha iyi anladık. TARSİM kurulduğu günden beri sürekli üreticinin yanında oldu ve 9-10 Mayıs tarihlerinde Giresun başta olmak üzere bölgemizde yaşanan, yer yer saatteki hızı 102 kilometreyi bulan fırtına sonrası 10 binin üzerinde parselde meydana gelen hasar tespitini yapmak için hızlı bir şekilde sahaya inerek çiftçilerimizin zararına merhem olmaya çalışmaktadır. Biz bundan sonraki yıllarda da üreticilerimizi doğal afetlere karşı kesinlikle tarım sigortası yaptırmalarını öneriyoruz ve Giresun Ziraat Odası olarak TARSİM çalışanlarına işlerinde kolaylıklar diliyoruz. İyi ki, TARSİM var.”

Karan, fırtınadan dolayı bahçeleri hasar gören üreticilere de seslenerek, hasar tespiti yapan eksperlere yardımcı olmalarını, eksperlerin işlerinin ehli olduklarını kaydetti.

130,00TL