GİRESUN ZİRAAT ODASI İLE KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI

Giresun Ziraat Odası İl Koordinasyon Kurulu toplantısı bir düğün salonunda gerçekleşti.
Düzenlenen toplantıda konuşan eski Gümrük ve Ticaret Bakanı, Ak Parti MYK Üyesi ve Giresun Milletvekili Adayı Nurettin Canikli, 2009 yılından beri fındıkta alan bazlı gelir desteği ödemelerinin yapıldığını ve devam edeceğini belirtti. Alan bazlı desteğin fındık çiftçisi için önemli bir unsur olduğunu vurgulayan Canikli, “Giresun ekonomisi, Karadeniz için, fındık üreticileri için önemli. Geldiğimiz noktada bu uygulama kesintisiz devam eder. Fındık üretildiği sürece sizler fındık ürettiğiniz sürece Fındıkta alan bazı deste uygulaması Allah’ın izniyle devam eder ve edecek” dedi.
“Destek ödemelerinin bütçeye maliyetini biliyoruz” diyen Canikli, “Bu güne kadar verdiğimiz sözleri yerine getirdik. Destek ödemelerinin bütçeye maliyetini biliyoruz, bütçeye maliyeti 850 milyon lira civarında. Giresun’a 180 milyon lira ödeme yapılıyor. Biz çok daha büyük rakamları milletin hizmetine sunuyoruz. Bunlardan en basit olanı proje ihalesi yapılan Giresun Güney Çevre Yolu. Şehircilik anlamında, şehrin genişlemesi anlamında önemli olan çevre yolunun maliyeti bize yaklaşık 1,5 milyon lira olacak. Dolayısıyla biz daha masraflı, bütçeye yük getiren projelere imza attığımız için, bunun ödenmesinde kimselerin ve çiftçilerimizin kuşkusu olmasın” ifadelerini kullandı.
Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurettin Karan da, yılın 12 ayı fındıkla yatıp fındıkla kalktıklarını belirterek, “Bizim için üreticimiz de, ürünümüz de çok değerlidir. Üreticimizin hak ve hukuku için varız. Fındık yeşil altındır, hiç bir zaman da tartışması bitecek gibi görülmemektedir. Her platformda üreticinin hakkını savunacağız “ diye konuştu.
Fındıkta fiyatların üreticinin beklentisi altında olduğunu söyleyen Karan, “Önümüzdeki günlerde fiyatların yükseleceği düşüncesi içerisindeyiz. Fındıkta uygulanan alan bazlı gelir desteği göz ardı edilemez. İlimiz ve ekonomimiz için can suyu olmuştur. İlimize giren sıcak para 180 milyon lira civarındadır. Göz ardı edilecek bir rakam değildir. Alan bazlı gelir desteği Bakanlar Kurulu kararıyla seçimden önce çıkarsa bizler mutlu olmuş oluruz. Üreticilerimiz adına Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederiz” dedi.