Bereketli ve kazançlı bir sezon diledi

Giresun’da 2015 yılı fındık hasadı sahil kesiminde 8 Ağustos Cumartesi resmen günü başladı. Fındık hasadının başlamasıyla birlikte bahçelerin şenlendiğini söyleyen Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurettin Karan, tüm üreticilere bereketli ve ürünlerini para ettiği bir sezon diledi. İlimizde ve bölgemizde sadece 12 ay boyunca dalın ucundaki fındığa umut bağlayanüreticiler bulunduğunu, ayrıca borcunu harcını, oğlunun, kızının düğününü, çocuklarının eğitimini fındığa bağlayan üreticiler olduğunu ifade eden Karan, bu yıl beklentilerinin en az 15 lira olduğunu vurguladı.
Üreticilerin ürünlerine sahip çıkarak çok zorda kalmadıkları sürece ürünlerini satmamalarını ve emanete vermemelerini isteyen Karan, bu yılda fındığın para edeceğini, fiyatların en azından 15 lirayı görene kadar üreticilerin dayanmalarını kaydetti.
Fındık hasadı yapılan şu günlerde küllenmenin ürüne verdiği zararın net bir şekilde görüldüğünü de aktaran Karan, yüksek randımanlı bir ürün için yerden hasat uyarısında bulundu.