Giresun Ziraat Odası Başkanlığı

Başkanımız

Başkan

Bavullarla fındık mı ithal edildi?

2015-2016 sezonu rakamlarına bakıldığında işlem gören fındık miktarının 800 bin tonu bulduğunu hatırlatan Karan, “ortalama 650 bin ton olan rekolte nasıl oluyor da 800 bin tona çıkıyor. 150 bin ton fındık nereden geldi? Sınır kapılarından fındık ihracatının yeniden yasaklanmasının ardından 150 bin ton fındık bavullarla, Gürcistan ve İran sınırından mı yurda sokuldu sorusunu akla getiriyor. Bir iddiaya göre ise bazı fabrikalarının yabancı plakalı TIR’larla fındık boşalttığı belirtiliyor. Bavullarla yurda sokulan fındıklar TIR’lara yüklenerek fabrikalara mı taşınıyordu” dedi.
DİYALOGA HAZIRIZ
Karan, Ferrero Fındık Şirketi Genel Müdürü ve Oltan Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Oltan’ın “fiyatın bırakın kaliteye bakın” açıklamasını da değerlendirerek, üreticinin alın teri noktasında manipülasyonsa manipülasyon yapmaya devam edeceklerinin altını çizdi.
Ziraat Odaları olarak sadece fiyat konuşmadıklarını, fındıkta yaşanan sorunları ve oyunları kamuoyuyla paylaşarak gün yüzüne çıkardıklarını ifade eden Karan şunları kaydetti;
“Biz Giresun Ziraat Odası olarak üreticinin lehine olacak he konuda düşmanımızda dahi olsa, silahlarımızı toprağa gömmeye hazırız. Eğer sizinde cesaretiniz varsa buyurun ziraat odası olarak her türlü desteğe açık bekliyoruz. Fiyatla ilişkimiz yok diyorsunuz, peki satın alma müdürünüzün geçen hafta piyasada araştırması yaparak, manavlara, Nisan ayına kadar alım yapmayın yönünde baskı yapıp yapmadığı doğru mu yalan mı çıkın açıklayın.”
37 RANDIMAN GÜRCÜ FINDIĞI KALİTELİ, 54 RANDIMAN TÜRK FINDIĞI KALİTESİZ Mİ?
Son günlerde Türk fındığının kalitesini tartışılır hale getirmek için bir çaba içerisinde olduğuna dikkat çeken Karan, Türk fındığının fiyatını aşağıya çekmek için 37 randıman Gürcü fındığı kaliteli de, 54 randıman Türk fındığı kalitesiz mi diye sordu.

130,00TL